Μερικές σκέψεις για αρχή.

Τα εισαγωγικά κείμενα σε σελίδες διαδικτύου, ομάδες, βιβλία, project και σε οτιδήποτε που κάποιος παρουσιάζει ή προσπαθεί να παρουσιάσει την ιδέα, τη σκέψη, την έμπνευση ή την αφορμή πίσω από τη δράση του, τα βρίσκω εμπνευσμένα ή χαριτωμένα ή στη χειρότερη περίπτωση άχαρα.

 Να όμως τώρα που και εγώ πρέπει να γράψω το ίδιο πράγμα και νιώθω ολίγον τι άβολα να το πω?άχαρα να το πω? με ανασφάλεια?σβήσε, γράψε, ξανασβήσε, ξαναγράψε. Και ποιον θα ενδιαφέρει ένα ακόμη blog για κατασκευές, χειροποίητα αντικείμενα, συνταγές, ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα και ό,τι κατεβάζει το δικό μου κεφάλι?Αφού τόσα υπάρχουν στο διαδίκτυο.

IMG_5811
Ρόδια πριν μπουν στο βάζο για λικέρ και ένα άστοχο φόντο

Κάπου εκεί σταματάει η ανασφάλεια και βγαίνει μπροστά η ανάγκη. Η ανάγκη να μοιραστώ τις σκέψεις, τις εικόνες και όσα με εμπνέουν καθημερινά. Αυτά που ζω εντός και εκτός σπιτιού. Και κυρίως αυτά που φτιάχνω στο σπίτι ή στα διάφορα σεμινάρια που παρακολουθώ με τη βαθιά επιθυμία να σταθούν έμπνευση και σε άλλους. Έμπνευση για δημιουργία του πιο απλού πράγματος ή και του πιο σύνθετου. Για την ίδια την ευχαρίστηση της δημιουργίας και  σαν αντίδοτο στη μιζέρια, την απραξία, τη στεναχώρια και τη θλίψη.

 Και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια όλοι μας, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, περάσαμε και περνάμε ζόρια. Ατομικά και συλλογικά.  Στα συλλογικά προβλήματα  υπάρχει η συλλογική απάντηση: δράση, αντίδραση, απεργία, αγώνας…μμμ…και στα ατομικά προβλήματα που περνάνε πολλοί ( απολύσεις, ανεργία,αφραγκίες, ανασφάλεια και τελειωμό δεν έχει η λίστα) πάλι συλλογική είναι η απάντηση.Αλλά αυτό είναι μεγάλο θέμα, ανεξάντλητο, πολυσυζητημένο και όχι του παρόντος.

 Για όλα τα υπόλοιπα όμως προβλήματα και σκοτούρες η χειροτεχνία είναι η απάντηση και η ψυχοθεραπεία. Αντί να κάθεσαι στο ντιβάνι του ψυχολόγου και στο σπίτι κοιτώντας το ταβάνι πιάσε τις βελόνες, τις κόλλες, τα χρώματα, τα χαρτιά και τις κουτάλες και φτιάξε κάτι. Στην αρχή μπορεί να βγει λίγο στραβό, λίγο κακομούτσουνο λίγο πασαλειμμένο ή ψιλοαρπαγμένο (δοκίμασε το πρώτα εσύ, μη πάρεις και άλλους στο λαιμό σου). Το επόμενο όμως θα είναι σίγουρα καλύτερο και το σίγουρο είναι πως θα απολαύσεις τη διαδικασία. Στην τρίτη προσπάθεια που θα κάνεις θα είναι ακόμη καλύτερο, θα θες να το χαρίσεις σίγουρα σε κάποιον και να πεις “το έκανα εγώ”! Δοκιμάζοντας άλλα θα σου αρέσουν και άλλα όχι. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα, παρά να περάσεις ευχάριστα.

Αυτά τα λίγα για αρχή λοιπόν και άλλα πολλά στην πορεία.

Κ.

 

0 Απαντήσεις

  1. μ’αρέσει τόσο ο χαρακτηρισμός “MINDSpinFabrica” που με κάνει ήδη να έχω προσμονή για πολλά καλούτσικα πραγματάκια που μπορούν να φτιαχτούν με αγάπη απο σένα για εμάς κ απο εμάς για άλλους! bravisimo!

  2. Καλή αρχή Κατερινάκι μου!!!Εύχομαι να γεμίσει γρήγορα το blog με έξυπνες και καλαίσθητες ιδέες και να έχει μεγάλη ανταπόκριση!!!

  3. Κατερίνα σου εύχομαι τα καλύτερα!Η δημιουγρία και οι ιδέες πρέπει να μοιράζονται και χαίρομαι που αποφάσισες να τις μοιραστείς μαζί μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *