Τι είναι το Μindspinfabrica;

Γεια σου. Είμαι η Κατερίνα Κίσσα και αυτός είναι ο διαδικτυακός μου χώρος!

Μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και σπούδασα αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και Πολιτισμική Πληροφορική στη Μυτιλήνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ζω πλέον στη Θεσσαλονίκη με τον σύζυγό μου. Περιπλανήθηκα σε Καστοριά, Αθήνα, Κοζάνη και διάφορες υπηρεσίες και έργα του Υπουργείου Πολιτισμού ως συμβασιούχος αρχαιολόγος.

Ταυτόχρονα κόλλησα και το «μικρόβιο» του crafting και πειραματιζόμουν για αρκετά χρόνια με διάφορες τεχνικές (ράψιμο, πλέξιμο, κολάζ, up cycling, κοσμήματα) και υλικά (χαρτί, ύφασμα, μαλλί, ανακυκλώσιμα υλικά). Άρχισα να φτιάχνω όλο και ποιο συχνά χειροποίητα δωράκια για τους αγαπημένους μου. Παρακολούθησα μαθήματα ραπτικής, πολλά σεμινάρια δημιουργικής απασχόλησης, διάβασα (και διαβάζω) πάρα πολλά craft blogs και tutorials στο διαδίκτυο. Το βασικό υλικό που με έχει κερδίσει περισσότερο είναι το ύφασμα και η δημιουργική ραπτική. Βέβαια συνεχίζω να χρησιμοποιώ και άλλα υλικά και να μαθαίνω καινούργιες τεχνικές , γιατί θεωρώ πως η δημιουργικότητα και η φαντασία δεν πρέπει να περιορίζονται και πως κάθε νέα γνώση προστίθεται και ενσωματώνεται με ωραία τρόπο στις υπάρχουσες τεχνικές και γνώσεις.

 

Πως ξεκίνησε η Mind Spin Fabrica;

Η Mind Spin Fabrica δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 ως diy blog με προτάσεις για κατασκευές, συνταγές και δημιουργική απασχόληση. Ήταν μια μεγάλη περίοδο ανεργίας ανάμεσα στις συμβάσεις αρχαιολογίας (συχνό φαινόμενο του κλάδου) όπου η στροφή στο χειροποίητο λειτούργησε ως δημιουργική εκτόνωση για εμένα, αλλά ένιωσα έντονα και την ανάγκη να αρχίσω να μοιράζομαι όσα με εμπνέουν και τις διάφορες κραφτερικές μου περιπέτειες με περισσότερο κόσμο. Ήμουν τυχερή γιατί μέσα από το blogging και τα σεμινάρια γνώρισα πολύ όμορφους ανθρώπους και ξεκίνησαν καινούργιες φιλίες.

Όπως αναφέρει και το όνομα Mind Spin Fabrica Mind=μυαλό Spin=περιστέφω, γνέθω, στροβιλίζω είναι όλες οι ιδέες που προκύπτουν από τις στροφές της σκέψης για τη χρήση ενός υλικού, τη σύνθεση μιας κατασκευής και τη δημιουργία ενός χειροποίητου αντικειμένου. Ως fabrica =φάμπρικα αναφερόμουν χιουμοριστικά στον πάγκο εργασίας στο σπίτι μου (βλ. τραπέζι κουζίνας ή γραφείο) όπου κάθε μέρα δημιουργούσα τις διάφορες χειροτεχνίες και λιχουδιές. Και ήρθαν και κόλλησαν όλα μαζί.

Σιγά σιγά τα υλικά και οι δημιουργίες πλήθυναν, άρχισα να παίρνω μέρος σε διάφορα bazaar χειροποίητων ειδών και εντέλει η fabrica μεταφέρθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 από το σπίτι μου σε αυτόνομο χώρο, όπου και δημιούργησα το τωρινό εργαστήριο.

Γενικά συνεργάζομαι και προμηθεύομαι τα υφάσματα μου και τις πρώτες ύλες μου κυρίως από ντόπιους προμηθευτές και μικρές ελληνικές επιχειρήσεις.

Φροντίζω τα υφάσματα που χρησιμοποιώ στις δημιουργίες μου και ιδίως στα βρεφικά είδη να είναι ποιοτικά και κατάλληλα για εσένα και το μωράκι σου και να ακολουθούν τα πρότυπα ΟΕΚΟ ΤΕΧ 100 για απουσία βλαβερών τοξικών ουσιών.

Στην συσκευασία των δεμάτων σου προσέχω να χρησιμοποιώ ανακυκλώσιμα υλικά και όσο το δυνατόν λιγότερο πλαστικό, για να συμβάλω και εγώ με τη σειρά μου στην προστασία του περιβάλλοντος και στην μείωση του ενεργειακού μου αποτυπώματος. Σε παρακαλώ θερμά με τη σειρά σου, όταν παραλάβεις το δέμα μου να ανακυκλώσεις ή να επαναχρησιμοποιήσεις τα υλικά της συσκευασίας. Θα σου είμαι ευγνώμων.

Ελπίζω να ευχαριστηθείς την περιήγησή σου στο eshop και στο blog και να βρεις δωράκια για σένα και τους αγαπημένους ή να βρεις έμπνευση για να φτιάξεις τις δικές σου χειροποίητες δημιουργίες. Το χειροποίητο έχει πολύ αγάπη μέσα του.

Μοίρασε την απλόχερα και εσύ με τη σειρά σου.

0 Απαντήσεις

    1. Eυχαριστώ πολύ! Μου κίνησε την περιεργία και ξεχάστηκα διαβάζοντας τα ποστ σου. Καλή συνέχεια!