Advent Calendar με ρολά από χαρτί υγείας Vol 1

advent calendar με ρολά από χαρτί υγείας

Τα advent calendar ή ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης των Χριστουγέννων αν και ξενόφερτα ήρθαν για να μείνουν και τα βλέπουμε όλο ένα και περισσότερο σαν κατασκευές ή έτοιμα σε διάφορα καταστήματα. ‘Oταν τα ανακάλυψα πριν 2 χρόνια μου είχαν ξενίσει, αλλά όταν κατασκεύασα ένα με πλαστικό πλέγμα μπήκα στην ψυχολογία και τη χαρά ενός παιδιού και γιατί όχι και ενός ενήλικα να ανοίγει κάθε μέρα ένα πακετάκι με μια έκπληξη μέσα και ταυτόχρονα να μετρά αντίστροφα από 1 Δεκεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα. Έκτοτε βρήκα πολλές ιδέες στο pinterest, κάποιες μου φάνηκαν όμορφες και είπα να τις προσπαθήσω. Άρχισα λοιπόν να μαζεύω ρολά από χαρτί υγείας για να φτιάξω δύο. Η ιδέα της επαναχρησιμοποίησης ενός υλικού που φαινομενικά είναι υλικό για την ανακύκλωση στην καλύτερη περίπτωση και για τα σκουπίδια στη χειρότερη μου αρέσει γενικά πάρα πολύ. Έκανα λοιπόν ένα advent calendar για τη βαφτιστήρα μου την Όλγα και τα αδερφάκια της και ένα advent calendar για τα ανίψια μου.

Υλικά για advent calendar με ρολά από χαρτί υγείας

1η ιδέα: Αdvent calendar με ρολά υγείας τυλιγμένα καραμέλες

Υλικά που χρησιμοποίησα

-24 ρολά υγείας

-χαρτί περιτυλίγματος  και αυτοκόλλητα για advent calendar  από τα tiger

-χαρτόνι σκληρό

-2 χαρτιά γκοφρέ

-κορδόνι

-πον πον χειροτεχνίας

-κόλλα stic και ρευστή

-κοπίδι/ψαλίδι/ψαλίδι χειροτεχνίας κυματιστό

-διακοσμητικό χαρτόνι για το καδράκι/πλαίσιο

-washi tape

– καραμέλες, σοκολατάκια και ότι τυλιγμένο ζαχαρωτό ή γλυκάκι θέλεις

Advent calendar με ρολά από χαρτί υγείας

  Η πρώτη ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσω τα ρολά σαν καραμελίτσες. Τύλιξα και κόλλησα με κόλλα στικ τα ρολά με χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος με χαριτωμένες φιγούρες ξωτικών το οποίο αγόρασα από τα flying tiger. Στην συνέχεια τύλιξα τα δωράκια (σοκολάτες-καραμέλες-smarties-στολιδάκια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο) με κόκκινο γκοφρέ χαρτί στρίβοντας τα σαν καραμέλες. Τα τοποθέτησα μέσα στα ρολά.

Advnet Calendar με ρολά από χαρτί υγείας

  Σειρά είχε το χαρτόνι-πλαίσιο, όπου σκέφτηκα να κρεμάσω τις στήλες των ρολών. Το διακόσμησα με χάρτινο χριστουγεννιάτικο δέντρο(το σχεδίασα μόνη, αλλά μπορείτε βρείτε πατρόν στο internet), κόλλησα πομ πομ για μπάλες, δωράκια με φιογκάκια από σπάγκο και washi tape και ένα πλαίσιο περιμετρικά από χρωματιστό χαρτόνι. Έγραψα και ευχές και έτοιμο. Εδώ πιστεύω δεν χρειάζονται συγκεκριμένες οδηγίες αλλά η προσωπική έμπνευση και πινελιά του καθενός. Μπορεί να διακοσμηθεί και μια έτοιμη εικόνα ή χαρτί περιτυλίγματος με χριστουγεννιάτικη παράσταση ή πιο minimal  με τις ευχές σας και μέσα σε μια γιρλάντα-πλαίσιο.

Advent Calendar με ρολά από χαρτί υγείας

   Σειρά είχε το πέρασμα του κορδονιού για να στερεωθούν τα ρολά το ένα κάτω από το άλλο. Ουπς! Πρώτα βάζουμε τα κορδόνια και μετά τοποθετούμε τα πακετάκια. Έτσι έπρεπε να βγάλω όλες τις καραμελίτσες για να μπορέσω να περάσω τα κορδόνια. Το κορδόνι που πέρασα ήταν 3,5 μ για κάθε στήλη. Πέρασα το πρώτο ρολό στο κέντρο του κορδονιού και μετά περνούσα σταυρωτά τα δύο άκρα του κορδονιού στο πάνω ρολό, όπως περνάμε σταυρωτά τα κορδόνια στα παπούτσια. Αφού τελείωσα με τα ρολά της κάθε στήλης, έκανα ένα σφικτό κόμπο στο κέντρο του τελευταίου ρολού.  Στο τέλος έκανα δύο τρύπες στο κάτω μέρος του κόκκινου χαρτονιού όπου πέρασα την κάθε στήλη δένοντας τη σφικτά με κόμπο και φιόγκο.  Στο πάνω μέρους του χαρτονιού έκανα τρύπα στο κέντρο όπου πέρασα κορδόνι για να μπορεί κρεμαστεί.

Advent Calendar με ρολά από χαρτί υγείας

Αυτό που με δυσκόλεψε λίγο ήταν το γεγονός πως δεν ήταν σταθερές οι καραμέλες-πακετάκια από το γκοφρέ χαρτί μέσα στα ρολά. Θα μπορούσα να τα είχα κάνει κατευθείαν καραμέλες τα ρολά με το διακοσμητικό χαρτί χωρίς το γκοφρέ χαρτί.

Advent Calendar με ρολά από χαρτί υγείας

Έτοιμο το πρώτο advent calendar. Αν σου αρέσει η ιδέα ξεκίνα από τώρα να μαζεύεις τα ρολά υγείας, για να προλάβεις μέχρι το τέλος του μήνα να μαζέψεις τα 24 ρολά που χρειάζεσαι για την κατασκευή. Να έχεις υπόψη ότι ως ρολό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το περίσσεμα από το ρολό χαρτιού κουζίνας, από αλουμινόχαρτο, από χαρτί ψησίματος ή μεμβράνης αφού τα κόψεις στη μέση.

Advent Calendar με ρολά από χαρτί υγείας

Υπομονή παιδιά! Άλλες  46 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα. Αν κάνεις το ημερολόγιο, μη ξεχαστείς και το δώσεις από τώρα αλλά 1 Δεκεμβρίου, για να είναι αντίστοιχη και η μέτρηση. Ξέρω ξέρω. Είσαι Christmas junkie, στολίζεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από 1 Οκτώβρη, φτιάχνεις μελομακάρονα από 1 Νοέμβρη και τραγουδάς κάλαντα από 1 Δεκέμβρη. Ξεκινάς τη δίαιτα λίγο πριν τα Φώτα. Η αλήθεια είναι πως είναι χαρούμενη γιορτή τα Χριστούγεννα και ο κόσμος χρειάζεται λίγο παραπάνω χαρά στην καθημερινότητά του, γιαυτό πιστεύω πως βιάζεται λιγάκι να τα γιορτάσει (συν ότι είναι εμπορική και καταναλωτική και χαίρονται και ο εμπορικός κόσμος γιαυτό παρατείνονται κάθε φορά και πιο πολύ). Αλλά εγώ λέω κάθε πράγμα στον καιρό του και τα Χριστούγεννα στις 24 Δεκέμβρη και όχι 2 μήνες νωρίτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *