Greek crafters united.Μια instagram δημοπρασία για καλό σκοπό.

Κάποια στιγμή πριν 2 βδομάδες χαζεύοντας στα instagram stories έπεσα πάνω σε video της Πελαζί που σχεδίαζε ή για να το πω με τους δικούς της όρους έκανε λέττερειν( όπως λέει η ίδια είναι το ελληνικό απαρέμφατο του αγγλικού lettering) ένα λογότυπο διαφορετικό από τα χιουμοριστικά που συνηθίζει να ανεβάζει. Ρωτώντας (πας στην πόλη) την Πελαζί τι και πως μου είπε για μια πρωτοβουλία κάποιων δημιουργών για να μαζευτούν χρήματα για ένα ίδρυμα και με παρέπεμψε στη σχετική ομάδα για περαιτέρω λεπτομέρειες. Έχοντας συμμετάσχει στα Πάρε Δώσε για καλό σκοπό του In my closet τον προηγούμενο χρόνο, όπου μαζευόμασταν μια φορά το μήνα στο Κουμπί και φτιάχναμε πραγματάκια για να διατεθούν σε φορείς και ιδρύματα, ήμουν θετική και εξοικειωμένη με τη διαδικασία. Αποφάσισα λοιπόν να συμμετέχω και εγώ σε αυτή την πρωτοβουλία.

Ποιοι είναι όλοι αυτοί?

Πρόκειται λοιπόν για την  πρωτοβουλία Greek Crafters United και αφορά μια ομάδα δημιουργών οι οποίοι προσφέρουν τα έργα  τους σε μια πρωτότυπη δημοπρασία μέσω instagram.

greek crafters united

 

Που θα πάνε τα χρήματά σου?

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το διάστημα 17-21 Φεβρουαρίου του 2018 και έχει ως στόχο τα έσοδα να διατεθούν στο “Χατζηπατέρειο” Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών, το οποίο εξυπηρετεί κάθε χρόνο περίπου 100 παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, ηλικίας μέχρι και 12 ετών, από όλη την Ελλάδα. Στα 35 χρόνια της λειτουργίας του, έχουν ωφεληθεί των υπηρεσιών του περισσότερα από 1.500 παιδιά. Οι υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά είναι: ιατρική παρακολούθηση, φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, προσχολική Ειδική αγωγή, ψυχαγωγικά προγράμματα, μουσικοθεραπεία και θεραπευτική ιππασία. (Για περισσότερες πληροφοριες: http://www.ike.org.gr).

Τι μπορείς να βρεις σε αυτή τη δημοπρασία?

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται το ποστ οι δημιουργοί είναι 50 και τα έργα που διατίθενται περίπου 90. Μπορείς να τα δείς ανεβασμένα στο  Instagram στο λογαριασμό @greek.crafters.united και να διαλέξεις για ποιο θα πλειοδοτήσεις στη δημοπρασία συνεισφέροντας στην προσπάθεια αυτή. Ενδεικτικά δημοπρατούνται

κοσμήματα,

kosmimata_greek crafters united

τσάντες, πορτοφόλια,

portofolia-tsantes_greek crafters united

πλεκτές δημιουργίες,

plekta koyklakia_greek crafters united

διακοσμητικά παιδικών δωματίων,

paidika diakosmitika_greek crafters united

σημειωματάρια, καδράκια, χειροποίητα καλλυντικά και ένα σωρό όμορφες δημιουργίες. Ακολούθησε τη σελίδα για να ενημερωθείς για τα πάντα. Διάβασε προσεχτικά τις οδηγίες και έσω έτοιμος για Σάββατο πρωί πρωί που θα ανοίξει η δημοπρασία να “χτυπήσεις” την καλύτερη τιμή για το αντικείμενο που σου αρέσει. Η αρχική τιμή εκκίνησης των δημιουργιών είναι κατά 50% μικρότερη από την αρχική τιμή διάθεσή τους. H διαδικασία ξεκινά από τις 17/02 στις 9 π.μ. και θα διαρκέσει ως τις 21/02 στις 5 μ.μ.

Θέλω και εγώ να βοηθήσω. Πως?

Μπες λοιπόν στο Instagram και ακολούθησε την ομάδα και τη διαδικασία της δημοπρασίας. Τι? Δεν έχεις λογαριασμό στο Instagram? Να κάνεις πάραυτα. Πως αλλιώς θα συμμετέχεις στη δημοπρασία? Είναι μόνο instagrimiki (τώρα βγήκε ο όρος. Κάποιος φιλόλογος θα κλαίει σε μια γωνιά)

Είμαι και εγώ εκεί( στο Instagram ντε) και ανεβάζω τις δημιουργίες μου, τα μαγειρέματα και ότι άλλο με εμπνέει σαν εικόνα στην καθημερινότητα. Ανεβάζω που και που insta stories/ μικρά βιντεάκια και φωτογραφίες 24ωρης διάρκειας, οπότε μπορείς να με δεις πρώτος/η σε δράση.

Ελπίζω να συμμετέχεις στη διαδικασία. Θα αποκτήσεις μια χειροποίητη δημιουργία και θα χαρείς γνωρίζοντας ότι το αντικείμενο που απόκτησες βοήθησε σε ένα καλό σκοπό. Εμείς ενώσαμε τις δυνάμεις για αυτό και ελπίζουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Θα τα καταφέρουμε μόνο με τη δικιά σου συμμετοχή.

Ραντεβού στη δημοπρασία και καλά κούλουμα!

Διαδώστε ελεύθερα το αρθράκι. Eίναι για καλό σκοπό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *