Πανεύκολα καλοκαιρινά τσαντάκια από σουπλά

Στο δεύτερη βδομάδα του καλοκαιρινού μαραθώνιου δημιουργικότητας 2018 το Ντουλαπάκι μας ζήτησε να κάνουμε κάτι χειροποίητο για την παραλία. Σκέφτηκα λοιπόν αυτά τα πανεύκολα καλοκαιρινά τσαντάκια από σουπλά φαγητού χωρίς ράψιμο, για να σου δώσω και μια ιδέα για χειροποίητο δωράκι στη φίλη σου, μαμά σου ή την κόρη σου πριν φύγει για τις διακοπές της. Έκανα ένα τσαντάκι-καρπούζι και ένα τσαντάκι-ακτινίδιο.

Τσαντάκια από πλαστικά σουπλά φαγητού

Είναι πολύχρωμα, χαρούμενα, φρουτένια και πολύ καλοκαιρινά και πάνω από όλα γίνονται χωρίς ράψιμο παρόλο που έχουν φερμουάρ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν νεσεσέρ για τα καλλυντικά σου ή να βάλεις το αντηλιακό σου, τη βεντάλια σου, το κινητό σου, τα λεφτά σου και άλλα πραγματούδια που συνήθως έχεις χύμα μέσα στην τσάντα παραλίας και ψάχνεις με τις ώρες.

Το καλύτερο από όλα με αυτά τα τσαντάκια από σουπλά είναι πως χρειάστηκα μόνο 2 υλικά και 3 εργαλεία! Ω ναι!

Θα χρειαστείς λοιπόν

στρόγγυλα πλαστικά σουπλά φαγητού

-φερμουάρ 40 εκ.

πιστόλι σιλικόνης

– κοπίδι και ψαλίδι

-χάρακα

Τσαντάκια από πλαστικά σουπλά φαγητού_MindSpinFabrica

Δίπλωσα στη μέση το σουπλά για να βρω το κέντρο του, τουτέστιν τη διάμετρο του κύκλου. Γύρισα το σουπλά από την κάτω πλευρά ( στα συγκεκριμένα η καλή είναι γυαλιστερή και η κάτω πλευρά είναι ματ) και με τη βοήθεια χάρακα και με το κοπίδι   χάραξα το κέντρο αφήνοντας 2 εκ. άκοπο τμήμα στις άκρες. Στην ουσία χάραξα το κόκκινο τμήμα του σουπλά φτάνοντας μέχρι την άσπρη γραμμή του καρπουζιού.

Τσαντάκια από πλαστικά σουπλά φαγητού_MindSpinFabrica

Αριστερά και δεξιά κατά μήκος  της κεντρικής κοπής αφαίρεσα με τη τη βοήθεια του χάρακα 3 χιλιοστά. Το κεντρικό τμήμα λοιπόν που αφαιρέθηκε είναι συνολικά 6 χιλιοστά πλάτος. Σε αυτό την εσοχή τοποθέτησα το φερμουάρ ανάποδα. Έκοψα τη μια άκρη του φερμουάρ που περίσσευε, υπολογίζοντας να είναι περίπου 1,5εκ μέσα από τις άκρες. Άρχισα σιγά σιγά να το κολλάω με τη σιλικόνη ανασηκώνοντας πρώτα τη μια πλευρά του φερμουάρ και μετά την άλλη. Ξέφυγε όμως λιγάκι δεξιά-αριστερά οπότε στο τσαντάκι-ακτινίδιο αφού στερέωσα το φερμουάρ με χαρτοταινία , το γύρισα από την καλή και το κόλλησα σιγά σιγά προσέχοντας να μη ξεφεύγει από την ευθεία το φερμουάρ. Το γύρισα και από την κάτω πλευρά και στερέωσα με σιλικόνη και τα άκρα.

Τσαντάκια από πλαστικά σουπλά φαγητού_MindSpinFabrica

Μετά δίπλωσα το σουπλά στη μέση, το στερέωσα με τα μεταλλικά κλιπ-τσαντούλες όπως τα λέω- για να εφάπτονται οι δύο πλευρές καλά και άρχισα να κολλάω περιμετρικά το τσαντάκι με τη σιλικόνη. Έβαζα λίγο λίγο κόλλα, το πατούσα αμέσως και πίεζα 10-15 δευτερόλεπτα να κρυώσει η σιλικόνη. ΠΡΟΣΟΧΉ να μην ακουμπάς με την καυτή μύτη από το πιστόλι της σιλικόνης το πλαστικό σουπλά γιατί παραμορφώνεται και λιώνει ή μπορεί να φύγει το χρώμα.

Καθώς η σιλικόνη ξέφευγε σε κάποια σημεία από τα περιθώρια της τσάντας, μόλις κρύωσε και κόλλησε η κόλλα, έκοψα τα περισσεύματα με το ψαλίδι.

Τσαντάκια από πλαστικά σουπλά φαγητού_MindSpinFabrica

Voila λοιπόν!

Έτοιμα σε μισή ώρα περίπου.

Ψάχνοντας βρήκα και αυτή την ιδέα για τσαντάκι τύπου cluch από ψάθινο σουπλά  που έχουν σε ελληνική μετάφραση τα κορίτσια του ftiaxto.gr , καθώς και την πρόταση της Χριστίνας του  blog Art Decoration & Crafting για καλοκαιρινό τσαντάκι από υφασμάτινο σουπλά.

Την παραπάνω ιδέα μπορείς να την κάνεις και με υφασμάτινο στρόγγυλο σουπλά ή ένα στρόγγυλο κομμάτι ύφασμα αρκεί να μην ξεφτάνε τα υφάσματα και να τριμάρεις τις άκρες με το κατάλληλο ψαλίδι. Τα συγκεκριμένα  όμως τσαντάκια από πλαστικά σουπλά φαγητου έχουν το ατού πως είναι αδιάβροχα, πράγμα σημαντικό για την παραλία.

Τσαντάκια από πλαστικά σουπλά φαγητού_MindSpinFabrica

Πανέτοιμα τα τσαντάκια από σουπλά φαγητoύ και χωρίς ράψιμο παρακαλώ. Αυτό  το καλοκαίρι δεν θα ψάχνω μανιωδώς τα κλειδιά μου, το κινητό μου και τα πράγματα μου στον πάτο της τσάντας, αλλά θα τα έχω όλα τακτοποιημένα στο τσαντάκι-καρπούζι.

 Δεν το βρίσκεις ευκολάκι να το φτιάξεις και εσύ?

7 Απαντήσεις

  1. Κατερίνα τέλεια! Οταν τα πρωτοβλέπεις ούτε καν πάει το μυαλό σου οτι είναι φτιαγμένα από σουπλά!

  2. Μου αρέσουν πάρα πολύ! Και ότι δεν θέλουν κ ράψιμο είναι ακόμα καλύτερο! Το μόνο που μένει είναι να βρω το κατάλληλο σουπλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *