Το μπλέξιμο με το πλέξιμο(vol 2), ένα τριγωνικό τρίχρωμο σάλι και τα UFOs.

Πέρυσι τον Φλεβάρη είχα ανεβάσει ένα ποστ για τις περιπέτειες μου με το βελονάκι και ένα πολύχρωμο σάλι που είχα πλέξει τότε. Έχει περάσει πολύς καιρός και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να σας αφηγηθώ νέες ιστορίες για ένα καινούργιο τρίχρωμο σάλι που τελείωσα αρχές Γενάρη. Το σάλι το έφτιαξα με το συγκεκριμμένο πατρόν και υπάρχει μια ακόμη παραλλαγή που έχει ίδια πλέξη αλλά περισσότερα χρώματα. Η βασική πλέξη είναι εύκολη ενώ η μπορντούρα στο τελείωμα είναι πιο δύσκολη. Μπορείτε αν θέλετε να την παραλείψετε και να κάνετε το σάλι σας απλό. Χρησιμοποίησα χοντρά νήματα μισά συνθετικά-μισά μάλλινα και βελονάκι Νο5.

Triangle crochet shawl _mindspinfabrica

Αυτό το σάλι λοιπόν το είχα ξεκινήσει πέρυσι με πολύ όρεξη και ενθουσιασμό. Βρήκα εύκολο το πατρόν, το είχαν κάνει ήδη κάποιες κοπέλες στο Κουμπί στην ομάδα πλεξίματος και είπα μιας και είχα τελειώσει το άλλο επιτυχώς, να φτιάξω ένα ακόμη για δώρο. Δεν ξέρω τι ακριβώς πήγε στραβά(εδώ γελάτε ελεύθερα), λίγο το ένα, λίγο το άλλο, πέρασαν τα γενέθλια του ατόμου που υποτίθεται θα το έκανα δώρο μπήκε και η άνοιξη και το σάλι έμεινε μισοτελειωμένο. Το έσερνα δεξιά αριστερά, το άφηνα στον καναπέ, από τον καναπέ στην τσάντα με τα πλεκτικά, με την τσάντα παραμάσχαλα μέχρι το Κουμπί, πίσω στο σπίτι και πάλι τούμπαλιν. Χιλιόμετρα το σάλι μέσα στην πόλη. Αν είχε φωνή θα είχε να πει πολλά.

Triangle crochet shawl_mindspinfabrica

Στο ενδιάμεσο είχα ξεκινήσει να πλέκω και άλλα πράγματα εκ των οποίων τα περισσότερα επίσης είναι μισοτελειωμένα. Τώρα θα μου πείτε “άστο το βελονάκι ρε κοπελιά και ξεκίνα κάτι άλλο. Δε σε θέλει…” Όχι όμως. Εγώ εκεί! Ψυχαναγκασμός! Με στοίχειωσε η τσάντα πλεξίματος με τα μισοτελειωμένα πλεκτά και το μισοτελειωμένο σάλι. Πήγαινα στη συνάντηση κάθε Τετάρτη, έβγαζα τη wonna be πλεκτή ζακέτα και τη wonna be τσάντα, έπλεκα λίγο και τσούπ να και το σάλι στην επιφάνεια να το συνεχίζω. Είχα καταντήσει το ανέκδοτο της ομάδας. Οι άλλες κοπέλες στο μεταξύ είχαν πλέξει ένα σωρό πράγματα και με βελόνες και με βελονάκι και ξεκινούσαν νέα σχέδια.

Crochet seminars at Koumpi_mindspinfabrica

Εντάξει. Κάποια στιγμή αρχές καλοκαιριού μπλόκαρα τελείως και σταμάτησα να πηγαίνω και στις συναντήσεις για το πλέξιμο. Είπα πως αν δεν τελείωνα το σάλι, δεν θα ξεκινούσα τίποτα άλλο στο βελονάκι. Συζητώντας κάποια στιγμή με την Άννα του in my closet για τον πόνο μου για τα μισοτελειωμένα πλεκτά και γενικά τις μισοτελειωμένες κατασκευές,  μου ανέφερε τα UFOs. Ναι σωστά διαβάσατε! UFOs! Όπως μου εξήγησε στην ορολογία των crafters σημαίνει UnFinished Objects, δηλαδή σε απλά ελληνικά μισοτελειωμένα αντικείμενα. Μάλιστα πολλές crafters γράφουν ξεχωριστά posts ή κάνουν συναντήσεις όλες μαζί για να τελειώνουν τα μισοτελειωμένα τους projects με παρέα.

Από ότι κατάλαβα ψάχνοντας για τα UnFinished Objects πλήττουν ιδιαίτερα όσες crafters ασχολούνται με πολλά είδη χειροτεχνίας (όπως η Lindsay Weirich που λέει τα παθήματά της και δίνει και συμβουλές διαχείρισης), τις πλέκτριες( χμ! χμ! για να δούμε τι λέει η Kat στο video της  Κnitting Ufos), τις  παπλωματούδες quilters (συμβουλές από την Leah Day που έχει καθιερώσει και UFO day) αλλά και  όσες ασχολούνται με το κέντημα. Τα μεγάλα projects όπως οι πλεκτές κουβέρτες και τα παπλώματα των quilters ή μεγάλα κεντήματα μπορούν να τις κουράσουν ή να τα αφήσουν στην άκρη για να πλέξουν/ράψουν/κεντήσουν κάτι πιο μικρό και μετά να μην ασχοληθούν με αυτά για πολύ καιρό.

UnFished Objects_mindspinfabrica

Ας αφήσω λίγο στην άκρη τα UFOs και ας γυρίσω στο σάλι μου. Εγώ πάντως πείσμωσα και έβαλα σκοπό να τελειώσω το σάλι έτσι και αλλιώς και ας ήταν ντάλα καλοκαίρι. Ήθελα για το χειμώνα που θα ερχόταν να είναι έτοιμο και να μη στοιχειώνει τη σκέψη του άλλο. Πλακώθηκα λοιπόν και σε τρεις μέρες σχεδόν τελείωσα το σάλι. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η μπορντούρα στο τελείωμα,δηλαδή για 10 περίπου εκ., μου τελείωσε το γκρι χρώμα. Νταν νταν…πήρα τον κωδικό που είχα κρατήσει και πήγα στο κατάστημα που είχα πάρει τα μαλλιά. Αμ δε! Είχε τον κωδικό μόνο του φούξια και όχι το γκρι. Πήγα σε άλλα 3 καταστήματα και πάλι τζίφος. Έτσι και αλλιώς ήταν μάταιο και αστείο να το ψάχνω, γιατί μέσα Ιούλη όλα τα καταστήματα είχαν κυρίως λεπτά νήματα για τα καλοκαιρινά πλεκτά και τα πιο χοντρά ήταν όλα σε προσφορά και ό,τι είχε απομείνει από το χειμώνα.

Θεώρησα ότι δεν νόημα να τα ψάχνω άλλο και έτσι πήγα στο κατάστημα που βρήκα το ίδιο φούξια χρώμα των κωδικών μου και πήρα 2 κούκλες μαλλί ακόμη. Είχα πάρει την ηρωική απόφαση να αλλάξω το σχέδιο του πλεκτού μου! Δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση να το κάνω πιο μικρό. Έτσι ξήλωσα περίπου 5-6 σειρές (Ω ΝΑΙ!!!) και ξεκίνησα από το σημείο που ήθελα να αλλάξω το σχέδιο. Φυσικά ψιλοαπογοητευμένη το άφησα πάλι στην άκρη λίγο πριν ξεκινήσω την μπορντούρα. Το επόμενο διάστημα καταπιάστηκα με τις κούκλες που μαθαίνω στα σεμινάρια στο Κουμπί με την αγαπημένη Γιώτα(μπείτε αν θέλετε στη σελίδα μου στο facebook να δείτε φωτογραφίες και κάντε παρακαλώ και κανά like!) και το πλέξιμο το άφησα τελείως. Ζήλευα τα κορίτσια που ήταν μαζεμένα εκείνη την ώρα και έφτιαχναν ωραία πραγματάκια (Το ραντεβού για το πλέξιμο είναι σταθερά κάθε Τετάρτη στις 5-6μμ. και κάθε Πέμπτη πρωϊ στις 11-12πμ.)

Triangle crochet shawl_mindspinfabrica

Το έπιασα πάλι μετά την 1 Ιανουαρίου του καινούργιου χρόνου μιας και ένας από τους στόχους της χρονιάς είναι να τελειώσω τα μισοτελειωμένα αντικείμενα-UFOs που έχω αφήσει στην άκρη, αλλά και να αρχίσω να ξαναπηγαίνω στην ομάδα πλεξίματος. Το τελείωσα τσάκα τσάκα και όταν ήρθε ο χιονιάς της “Αριάδνης” πήρα τη φίλη μου τη Νατάσα και τη ρώτησα αν είχε χρόνο να κάνει το μοντέλο μου. Η Θεσσαλονίκη όπως ξέρετε εκείνες τις μέρες είχε σκεπαστεί στα λευκά και είχαν κυριολεκτικά παραλύσει τα πάντα. Η Νατάσα δεν μπορούσε να πάει στη δουλειά της, οπότε βρεθήκαμε στην παραλία. Το τοπίο ήταν μαγευτικό και έβγαλα αρκετές φωτογραφίες.

Thessaloniki "Ariadne" 2017_mindspinfabrica

Thessaloniki "Ariadne" snow 2017_mindspinfabrica

Παίξαμε χιονοπόλεμο με τα παιδάκια της, ξεπαγιάσαμε και μετά βγάλαμε τσάκα τσούκα τις φωτό μας και voila!

Triangle crochet shawl_mindspinfabrica

Η Νατάσα ανταποκρίθηκε πλήρως στα καθήκοντά της ως μοντέλο και θα την ξαναπροτιμήσω! Thanks Nat!

Triangle crochet shawl_mindspinfabrica

Triangle crochet shawl_mindspinfabrica

Εσείς έχετε UFOs? Εγώ πάντως σκέφτομαι να βάλω ένα στόχο για τη νέα χρονιά με τα δικά μου UnFinished Objects. Αν θέλετε μπορούμε να τα τελειώσουμε παρέα. Αυτά όμως θα σας τα πω στο επόμενη ανάρτηση οπότε αναμείνατε προσεχώς για οδηγίες.

Μέχρι τότε καλά πλεξίματα και καλά ξεμπερδέματα.

 

15 Απαντήσεις

 1. Και έμαθα τι είναι τα UFOs – ομολογώ πως μου είχε ξεφύγει αυτή η ορολογία – και τελείωσα την ανάγνωση του κειμένου σου, με ένα χαμόγελο! Πραγματικά μου έφτιαξες τη διάθεση Κατερίνα!

 2. Τέλειο άρθρο Ριτάκι!!! Αχ νομίζω όλοι έχουμε κάτι “μισοτελειωμένο” να μας απασχολεί. Όλα όμως τελειώνουν όταν πρέπει. Έτσι έγινε κ η φωτογράφιση στα χιόνια. Μπράβο κορίτσια!! Στόχος τώρα το επόμενο!

 3. με μεγάλη περιέργεια το διάβασα, ιδίως για να μάθω τί είναι αυτά τα UFO’s. Καλά τώρα που ξέρω μπορώ να πώ ότι έχω ποοοοολλά τετοια ιδίως σε κοσμήματα! By the way, νομίζω ότι το σάλι το τελείωσες την κατάλληλη στιγμή για να ζεσταθείς σε αυτό το κρύο!

  1. Είδες καμιά φορά η καθυστέρηση συμπίπτει χρονικά καλά με άλλα πράγματα. Λία τα κοσμήματα πρέπει να τα τελειώσουμε.

 4. Για τα UFOs γνώριζα..έχω τόσα πολλά άλλωστε!!!Ενας από τους στόχους της νέας χρονιάς μάλιστα είναι να προσπαθήσω να τελειώσω όσο το δυνατόν περισσότερα πριν αρχίσω κάτι καινούργιο.Μέχρι στιγμής δεν πάει και τόσο καλά βέβαια…????

  1. Μαζί θα τα τελειώνουμε Ρίκα. Από ότι βλέπω ταλανίζεται πολύς κόσμος. Τουλάχιστον θα σπρώχνει η μία την άλλη. Θα κάνουμε Focus φέτος.

 5. Και το σάλι καταπληκρικό, και η φωτογράφιση φοβερή!!! και εδώ που τα λέμε κάτι UFO τα έχω και στο δικό μου εργαστήριο…

 6. Ενατξει… εχω πολλα UFOs στο χωρο μου! δεν ηξερα οτι υπαρχει και ορολογια, αλλα με βολευει! χαχαχα
  Τελειο το σαλι σου κουκλα και ειλικρινα λατρεψα το εξτρα φουξια! και στα επομενα με το καλο 🙂

 7. Απο ufos και πατρόν που θέλω να δοκιμάσω άλλο τίποτα.
  Το σάλι είναι τέλειο και ο συνδιασμός χρωμάτων φανταστικός!
  (και στα δικά μου ufo υπάρχει ένα σάλι…βρες λες να είναι σημαδιακό ότι έπεσα πάνω σε αυτό το post και πρέπει να το τελείωσω????)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *